Puro seçiminiz, yakışınız, derunçalışmainiz ve keyfine vardığınız tüm tatlar büsbütün size özeldir. Ancak gene bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç radde var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda günün her saatinde derunmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize bakarak, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Muayene Ika Yönetim inşaı Karayip purolarda derunmeden önce nemliliğini denetleme buyurmak gerekir. Bu Toscanello derunin geçerli bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakarak farklı nem oranlarında derunmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş on da sınama tarafılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken dirimsel bir kural var. Puro yalnızca ama yalnızca kokusuz tehlikele yakılır! Puro her hengâm ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler üzere koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro taalluk ve ilgi ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde yakın. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken flama puroya sütun kontak etmemelidir. Coşkun maviliği purodan beş on uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cenahı kırmızıya döndüğünde kızartma çalışmalemini temelardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 kademe eğimle, aleve tam kontak etmeyecek şekilde tutun. Bu çalışmalemi yaparken tüm ayağın yeksan yanması gerektiği derunin puroyu aynı zamanda mazbut bir şekilde 360 kademe döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına natürel alevli çakmalara bakarak beş on elan uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu minval çakmaklar çok canlıdür ve bir küme yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma çalışmalemi natürel alevli çakmaklarla, beş on hengâm alabilir. Bu müddet size saat kaybı üzere boşlukükebilir ama puro götürüm ve say ister. 5- İyi Yandığını Muayene Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma çalışmaleminden sonra aksi çevirip benizünüze beş on yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya ferahçe durum üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm kıç kıpkırmızı ise yakma çalışmalemini temeları ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her cenahı tam yanmamışsa, doğrusu tüm kıç kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu kavşakınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü değersiz soluk elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış pare da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yavaşçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz derunime apiko. Evet ya siz apiko mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıesmer çıesmer derunilmeli. Alacağınız her soluk ortada en azından 40 saniye ümit etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara üzere derunmeye çkızılışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı derunimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yalnız hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı derunmeye devam ederseniz, puro o kadar kötülaşır ki hiç derunilemeyecek duruma gelebilir. Bayağı bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Esrar ferahçe ağıza doldurulur ve tatlılık müşteriların dumanla uyarılmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıanaçın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az taalluk gösterdiğinizin bir çalışmaaretidir. Sönen puronun küllerini yakinen temizleyin. Bunun derunin kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri yakinen temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonra puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim deruntiğim Toscanello derunin yine yakma dava oluşum etmez. Ancak baskı inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda dokunaklılık hissedeceğinizi belirtmek isterim.

Eğer puro nitelikli bir puro ise 15 sene ayrıca elan uzun bir müddet dahi saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesinlikle şarka olan 2 kuralı manaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın havaın hararet dereceıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız hava sıcaklığının 16 ila 18 kademe ortada başüstüneğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Sülale ortamında bu sıcaklığı yakalamanız bayağı zordur. Bu yüzden hava sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lüzum yoktur. Fakat elbet şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza havaını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda hiçbir dava ile katlaşmazsınız. Muhafaza havaı sıcaklığında cins dava havaın soğuk bileğil bir küme sıcak olmasıdır. Çünkü muhafaza havaı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile katlaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise muhafaza havaının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet bir küme kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Zahir nem muhafaza havaı sıcaklığına bakarak trampa gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza havaı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro muhafaza kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yok ise rastgele bir durum geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca durum geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza havaının durum geçirmemesi ve buna bentlı olarak da kutu derunindeki nem ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak derunin anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı esenlayacak kesinlikle durum geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En oflaz humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları kesinlikle durum geçirmedikleri derunin gayrı rakiplerine yüce ayırt atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.