Puro seçiminiz, yakışınız, kucakaksiyoniniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar baştan aşağı size özeldir. Ancak yeniden bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç nokta var! 1- Puro Seçimi Ben bu hatmda günün her saatinde kucakmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize bakarak, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Yoklama Ika Defa özümlemeı Karayip purolarda kucakmeden önce nemliliğini arama kılmak gerekir. Bu Toscanello kucakin meri bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakarak farklı rutubet oranlarında kucakmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da tecrübe yönılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken önemli bir şart şurt var. Puro yalnızca fakat yalnızca kokusuz felaketle yakılır! Puro her vakit evet büfecir gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kabilinden buke yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro rabıta ve alaka icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde yakın. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken yalaz puroya dikme temas etmemelidir. Ateşli maviliği purodan az buçuk uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her tarafı kırmızıya döndüğünde kızartma aksiyonlemini kelleardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 kerte eğimle, aleve tam temas etmeyecek şekilde tutun. Bu aksiyonlemi yaparken tüm ayak tabanığın yeksan yanması gerektiği kucakin puroyu aynı zamanda organize bir şekilde 360 kerte döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna natürel alevli çakmalara bakarak az buçuk daha uzakta tutmanızda kâr var. Zira, bu üslup çakmaklar çok korkunçdür ve bir araba yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma aksiyonlemi natürel alevli çakmaklarla, az buçuk vakit alabilir. Bu süre size saat kaybı kabilinden bakışükebilir fakat puro dayanç ve mesai icap. 5- İyi Yandığını Yoklama Ika Şimdi puroyu nite yaktığınımızı arama edelim. Puroyu kızartma aksiyonleminden sonra huysuz çevirip benizünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya sıkıntısızçe âlem üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm bukanak kıpkırmızı ise yakma aksiyonlemini kellearı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her tarafı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki tüm bukanak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu kenarınıza gnaşin. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki küçük nefes daha çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış kesim da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Rahatçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz kucakime apiko. Peki evet siz apiko mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıleke çıleke kucakilmeli. Alacağınız her nefes arasında en azcaından 40 saniye oyalanmak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kabilinden kucakmeye çtuzakışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı kucakimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da sadece hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı kucakmeye devam ederseniz, puro o kadar keskinlaşır ki hiç kucakilemeyecek duruma gelebilir. önemsiz bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Duman sıkıntısızçe ağıza doldurulur ve tat kameraların dumanla tembihlmasına onay verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartvizitın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca rabıta gösterdiğinizin bir aksiyonaretidir. Sönen puronun küllerini hoşça temizleyin. Bunun kucakin kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri hoşça temizlediğinizden emniyetli olduktan sonra puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim kucaktiğim Toscanello kucakin tekrar yakma sıkıntı örgütleme etmez. Ancak aşiret özümlemeı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda acılık hissedeceğinizi kaydetmek isterim.

Eğer puro nitelikli bir puro ise 15 sene hatta daha uzun bir süre bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve mutlaka şgeri olan 2 şart şurtı valörız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın vasatın suhunet değerıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız vasat sıcaklığının 16 ila 18 kerte arasında olduğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Dar ortamında bu sıcaklığı yakalamanız nispeten zordur. Bu yüzden vasat sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza lüzumlu yoktur. Ancak elbette şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama vasatını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda hiçbir sıkıntı ile alınlaşmazsınız. Saklama vasatı sıcaklığında köken sıkıntı vasatın antipatik bileğil bir araba hamam olmasıdır. Çünkü saklama vasatı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile alınlaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise saklama vasatının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet bir araba kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbette rutubet saklama vasatı sıcaklığına bakarak değiş gösterecektir ve bu yüzden bile saklama vasatı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro saklama kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir âlem geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta âlem geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama vasatının âlem geçirmemesi ve buna sargılı olarak da kutu kucakindeki rutubet ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak kucakin anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı sağlamlayacak mutlaka âlem geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En uz humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları mutlaka âlem geçirmedikleri kucakin vesair rakiplerine muhteşem ayrım atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.